2019 Artisanger 9.8.png

15 nye Kor Arti'-sanger klare til skolestart

TRONDHEIM: Kor Arti' digital utvider repertoaret med 15 nye sanger denne høsten. Her er det sanger om klimaet, sanger med julefaktor og sanger som mange har hørt og likt i nyere kinofilmer.

 

Mange av disse sangene og andre Kor Arti'-klassikere blir å lære for deg som tar turen til Kor Arti' på Røros i november – for å få relevant påfyll for sangundervisning i kultur- og grunnskolen. 

 

Her er de 15 nye sangene som nå innlemmes i Kor Arti'-repertoaret, som alle abonnenter på denne læremiddeltjenesten finner på korarti.no:

 

 • «Ballongdansen»
 • «Bohemian Rhapsody»
 • «Den lengste natten»
 • «Can’t stop the feeling / Finne lykken»
 • «Første dag i første klasse»
 • «Hysj, kan du høre»
 • «Monster under senga»
 • «Plast i havet»
 • «Rocket Man»
 • «Shallow»
 • «Sjå sole»
 • «Stjernesludd»
 • «Tenke på en venn»
 • «Venner» (fra Kaptein Sabeltann)
 • «Å kunne æ skrive»

Mer informasjon om sangene finner du her

 

Tre av sangene har fått stor popularitet det siste året pga. at de er brukt i musikkfilmer som har gjort kinosuksess. «Shallow» er fra «A Star is Born» hvor den blir framført av Lady Gaga og Bradley Cooper. «Rocket Man» er fra filmen «Rocketman», om Elton John, og «Bohemian Rhapsody» er fra filmen «Bohemian Rhapsody», om Freddie Mercury og Queen. 

 

– Vi ønsker også å ha et fokus på dagens miljøutfordringer og har derfor blant annet valgt å ta med raplåta «Plast i havet», kjent fra NRK. Og vi har  som ved tidligere utgivelser  tatt med sanger som har sterkt fokus på vennskap, noe som aldri bør gå av moten i dagens skole, sier rådgiver Bård Hestnes, som er prosjektansvarlig for Kor Arti' digital i Norsk kulturskoleråd.

 

Sammen med de 15 nye sangene fins 350 sanger til på nettressursen korarti.no. Blant disse er samtlige sanger fra den populære Kor Arti'-serien med cd-er, Volum 1-20. Den typer utgivelser blir det ikke flere av, men repertoaret på korarti.no vil utvides også framover.

 

Kor Arti' på Røros

 

Og mange av disse kan du blir riktig godt kjent med på Kor Arti' på Røros 2019. Denne gangen er 5. og 6. november datoene du skal merke av i kalenderen om du vil til bergstaden for å lære nytt Kor Arti'-stoff, oppfriske allerede utgitt undervisningsmateriell og lære annet som er relevant for sangundervisning i kultur- og grunnskolen.

 

Etter at Norsk kulturskoleråd i 2016 slutta å reise landet rundt og holde Kor Arti'-kurs, er Kor Arti' på Røros et kjærkomment konferansetilbud for de kulturskole- og grunnskolelærerne som har aller mest fot for samsangkonseptet Kor Arti’.

 

Fjorårets første konferanse følges opp med ny konferanse samme sted. På Røros Hotell, tirsdag 5. og onsdag 6. november.

 

Påmelding til Kor Arti' på Røros 2019 åpner i august.

 

Nærmere informasjon om påmelding og flere detaljer om programmets innhold o.l. kommer etter hvert her på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk. Nyhetsbrevet kommer annen hver uke i skoleåret, og er gratis å abonnere på.

 

Mye velkjent – og mye  nytt

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Årets konferanse vil inneholde mange velkjente Kor Arti’-element. Med fokus på aktivitet og opplevelse skal sanger henta fra Kor Arti’ digitals rikholdige meny på korarti.no presenteres på profesjonell måte.

 

Flere spennende og dyktige eksterne bidragsytere skal på banen på Røros. Kjente er de også. Hvem disse er får du vite innen kort tid - følg med i nyhetsbrevet Kulturtrøkk og nettstedene kulturskoleradet.no og korarti.no. Men allerede nå er det klart at mange av de faste og drevne Kor Arti'-instruktørene er klare til ny innsats. Og som på forrige Kor Arti'-konferanse: I tillegg til et rikholdig faglig tilbud, blir det musikalsk forspill før felles middag første dag, med rikelige mengder av allsang og gode muligheter for sosial trivsel.

 

Kor Arti'-materiell kan fortsatt bestilles

 

Fra 1997 og fram til 2016 ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. 

 

Her kan du bestille undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien