Bilde av Bjørnis.png

Bjørnis blir nasjonal brannbamse

 

 Norsk kulturskoleråd – som står bak Kor Arti’-kurskonseptet inklusive korarti.no –  hadde Bjørnis-sangen på kursrepertoaret sist høst, og har fått tilbakemeldinger om at mange barn synes sangen er fin, og derfor gjerne vil synge den.

 

Melodien er laget av Morten Huuse, en sentral mann i Norsk kulturskoleråds Kor Arti’-arbeid, som låtskriver, musiker, arrangør m.m. Teksten er skrevet av Huuses samboer, Anne Lise Heide. De to har også skrevet andre Bjørnis-sanger, som ble utgitt på en singel i 2016.

   

Kor Arti'-matierell (cd-er og hefter) kan bestilles på kulturskoleradet.no her

 

Helt spesiell bamse

 

Brannbamsen Bjørnis er kanskje landets viktigste bamse. Det var den nå pensjonerte brannmannen Bjørn «Bjørnis» Hellan i Trondheim som først foreslo å «ansette» en brannbamse i byens brann- og redningstjeneste. Det drøyde med å gjøre dette til virkelighet, men da Hellan fikk Rikard Heimen som kollega ble et godt forslag til handling. I 2013 ble det tenning på å bruke Bjørnis som frontfigur for noe svenske brannmenn allerede hadde holdt på med i noen år: utdeling av bamser til barn som opplevde noe skummelt eller skremmende. Etter hvert har Bjørnis også fått en viktig rolle i forebyggende brannvern.

 

Det begynte i Trondheim, men i dag er Bjørnis på farten sammen med over 50 brannvesen landet rundt. Han har fått eget nettsted og egen side på Facebook, og Bjørnis-sangene fins i flere versjoner på for eksempel YouTube og Spotify.

 

Merk: Det selges flere Bjørnis-produkter, men selve brannbamsen er ikke å få kjøpt. Den utdeles bare til barn som har behov for ekstra omsorg og trøst i forbindelse med ulykker og traumer.