Askil Holm.jpg

Kor Arti’ får egen sang - signert Askil Holm


 

KRISTIANSAND: Sangkurskonseptet Kor Arti’ jubilerer i år, og da passer det storfint med en egen Kor Arti’-sang. Den drevne låtskriveren Askil Holm tok med stor glede imot oppdraget om å spesialskrive en slik sang.

 

Informasjon om og påmeldingsmulighet til alle høstens Kor Arti’-kurs

 

Om en måneds tid kan deltakere på Kor Arti’-kursene stemme i med «Kor Arti’ – Kor Arti’ – Kor Arti’, å synge no’n sanger med fart i …», som det friskt låter i en strofe fra sangen som Askil Holm har skrevet både musikk og tekst til.

 

Holm har levert en fullblods gladsang godt egnet for korsang, som passer både for små og store. Ved siden av en fortsatt aktiv artistkarriere, underviser Holm som timelærer på universitetsnivå samt holder låtskriverkurs, blant annet for kulturskoleelever og -lærere.

 

Bonusspor: Jubileumspotpurri

 

– Sangen «Kor Arti’» er selvsagt med på høstens cd, «Kor Arti’ volum 20», forteller Ingrid Almås, prosjektleder for Kor Arti’ i Norsk kulturskoleråd. Og kanskje dukker komponisten selv opp som deltaker på et Kor Arti’-kurs i høst, hvem vet …

 

I anledning jubileet er årets cd utvidet med ett spor, til 18. Bonussporet er et jubileumspotpurri med høydepunkt fra den rikholdige Kor Arti’-katalogen. I tillegg fins det et julesangpotpurri på årets utgivelse. Almås har også denne sesongen med seg Ragnhild Skille og Bård Hestnes i Kor Arti’s prosjektledelse.

 

– Vi satser som vanlig på å tilby et variert sangutvalg, som skal passe for kulturskole- og grunnskoleelever i alle aldre. Vi har i år med sanger på flere språk, sanger som er relatert til andre skolefag og sanger som omhandler aktuelle tema, sier Almås.

 

Tradisjonen tro holdes det meste av årets Kor Arti’-repertoar hemmelig inntil første kurs er i gang. – Å delta på et Kor Arti’-kurs skal være forbundet med spenning og forventning, sier Almås.

 

Kor Arti’ lever videre

 

Kor Arti’ fyller altså 20 år, og er inne i sitt siste år med cd-utgivelse. Men Kor Arti’ skal leve videre, som Kor Arti’ digital.