2018 Kor Arti 10.10.png

Kor Arti' på Røros: Programmet klart - tid for påmelding

RØROS: Frode Alnæs, Marthe Werring Holmern og Majken Wærdahl er klare – og flere andre bidragsytere med. Kor Arti' på Røros 2018 arrangeres 20.–21. november. Påmeldingsfrist: 1. november.

 

Denne gangen arrangerer denne Kor Arti'-konferansen tidligere på året enn tilfellet var i fjor. 20.–21. november er altså datoene du skal merke av i kalenderen om du vil til Bergstaden for å få faglig påfyll, lære nytt Kor Arti'-stoff samt oppfriske allerede utgitt undervisningsmateriell.

 

Programmet for Kor Arti' på Røros 2018 finner du her 

Påmelding til Kor Arti' på Røros 2018 kan gjøres her

Påmeldingsfrist: 10. november 2018.

 

Gjennom 35 år som profesjonell musiker er Frode Alnæs blitt feira som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Han er kritikerrost både som gitarist og entertainer, og har et meget godt ry hva gjelder evnen til å fjerne avstand mellom scene og sal. Hans forestilling «Min dans med strenger»  blir en inkludert del i konferansen, men er også tilgjengelig for andre publikummere.

 

”Min dans med strenger” handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som elleveåring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

 

Mer om Alnæs og hans gitarforestilling på frodealnaes.no her

 

"Meningen med sangen"

 

Også Marthe Werring Holmern er blant bidragsyterne på Kor Arti'-konferansen 2018. Hun har vært å se og høre i alt fra opera- og musikaloppsetninger til kirkemusikalske verk, på filmlerretet og som tangovokalist - både med og uten symfoniorkester. I tillegg til å være utøvende artist er hun i dag også lærer ved Hamar kulturskole. Werring Holmern har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU) og Det kgl. Danske musikkonservatorium.

 

Hos en sanger er det mye som skal stemme, men hvem er det egentlig som bestemmer hva som stemmer? Marthe Werring Holmern - sånn cirka midt i livet - ser seg fram og tilbake med et skjevt og direkte blikk på hva som er meningen med sangen.

 

Til å hjelpe seg med det i denne forestillingen, som heter "Meningen med sangen", har hun med seg musikerne Michael Caplin (fiolin og klaverinstrument), Ole Petter Hallan (slagverk og perkusjon) og Gro Merete Hjertvik (piano).

 

I tillegg til forestillinga som vises ved begynnelsen av konferansen, vil Marthe Werring Holmern sammen med Gro Merete Hjertvik tilby et verksted med tittelen "Produksjon - fra idé til forestilling".

 

Kreativt verksted med inkluderingsfokus

 

Kor Arti' på Røros 2018 har også fokus på inkludering.

 

Pedagog/koreograf/regissør/danser Majken Wærdahl har de senere årene arbeidet mye med kultur som verktøy for inkludering i Trondheim kommune, blant annet gjennom prosjekt som Fargespill og BABA. På Røros vil Wærdahl holde et kreativt verksted med tittelen "Inkludering og BABA". 

 

Kor Arti'-konferanse nummer to

 

Etter at Norsk kulturskoleråd i 2016 slutta å reise landet rundt og holde Kor Arti'-kurs, er Kor Arti'-konferansen et kjærkomment konferansetilbud for de kulturskole- og grunnskolelærerne som har aller mest fot for samsangkonseptet Kor Arti’.

 

Fjorårets første konferanse følges opp med ny konferanse samme sted. På Røros Hotell, tirsdag 20. og onsdag 21. november.

 

Påmelding til Kor Arti'-konferansen kan gjøres her

 

Nærmere informasjon om påmelding og flere detaljer om programmets innhold o.l. kommer her på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk. Nyhetsbrevet kommer annen hver uke i skoleåret, og er gratis å abonnere på.

 

Mye velkjent – og mye  nytt

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Årets konferanse vil inneholde mange velkjente Kor Arti’-element. Med fokus på aktivitet og opplevelse skal sanger henta fra Kor Arti’ digitals rikholdige meny på korarti.no presenteres på profesjonell måte.

 

Noen helt nye sanger kan det også bli å lære  samt lære å bruke i skolen – for deg som tar turen til Røros i november. Det blir også kreative verksted for kompetanseheving og gode eksempler på samsangundervisning som fungerer godt.

 

Flere spennende og dyktige eksterne bidragsytere skal på banen på Røros. Kjente er de også. Hvem disse er får du vite i august og spetember. Men allerede nå er det klart at mange av de faste og drevne Kor Arti'-instruktørene er klare til ny innsats. Som Norsk kulturskoleråds egne rådgivere Ingrid Almås, Bård Hestnes og Ragnhild Skille. Likeså flere av de øvrige instruktørene som i mange år var med i de turnerende kursteamene: Morten Huuse, Marianne Tovsrud Knudsen og Tor Egil Skaar.

 

Og som på forrige Kor Arti'-konferanse: I tillegg til et rikholdig faglig tilbud, blir det musikalsk forspill før felles middag første dag, med rikelige mengder av allsang og gode muligheter for sosial trivsel.

 

Kor Arti'-materiell kan fortsatt bestilles

 

Fra 1997 og fram til 2016 ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. Her fins en stor samsangskatt som fortsatt er velegna for sang- og musikkundervisning i skolen.

 

Her kan du bestille undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien