2020 Psykisk helse 1.10.png

Sanger som passer for Verdensdagen for psykisk helse

TRONDHEIM: Verdensdagen for psykisk helse 2020 arrangeres 10. oktober, og Norsk kulturskoleråd støtter opp om dagen. Det er dokumentert at sang har positiv innvirkning på psykisk helse, og i Kor Arti' fins sanger som egner seg godt i forbindelse med arrangement og undervisning knytta til Verdensdagen.

 

Tema for Verdensdagen for psykisk helse 2020 er "Spør mer. Vær oppmerksom. Vis interesse!".

 

 

- Alle har behov for å bli sett og hørt, og Kor Arti er et verktøy for å få det til, sier rådgiver Ingrid Almås i Norsk kulturskoleråd.

 

- Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Å synge sammen gir en følelse av fellesskap og alle bidrar til et felles positivt resultat. Resultatet blir bedre og bedre av å trene på å synge sammen. Da skaper vi mestring og trivsel som er grunnleggende for god psykisk helse, sier Ingrid Almås og oppfordrer pedagoger om å starte skoledagen og undervisninga med en sang.

 

- Det er vel anvendt tid! Kanskje er det en idé å starte med en "Dagens temasang" eller en ønskesang, foreslår Almås. Hun foreslår at en kan la elevene selv velge under fanen «Vennskap» og komme med forslag.

 

Her er noen sanger Almås anbefaler som velegnet å starte med:

 

  • "Antijantelov"
  • "Bestevenn"
  • "Friminutt"
  • "Sommerfuggel i vinterland"
  • "Fremmed fugl"
  • "Langt å gå"

Les også: Livsmestring i skolen: Flere deprimerte og stressa barn (kommentar i Adresseavisen)

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Anna Earl/Unsplash (Utlagt: 29. september 2020, oppdatert 1. oktober 2020)