Se og hør Hogne Moe snakke om komponering og Kor Arti' på Røros

RØROS: Hogne Moe er en av bidragsyterne på konferansen Kor Arti' på Røros 2019. Konferansen arrangeres 5.–6. november, og der får du også sjansen til å lære flere av de 15 nye sangene som i høst er å finne i læringsressursen Kor Arti' digitals sangkatalog. I denne nyhetssaken kan du høre Moe fortelle om komponering samt framsnakke Kor Arti' på Røros.

 

Påmelding gjør du her      Påmeldingsfrist: 1. november.

Se promofilm om konferansen Kor Arti' på Røros 2019

Se og hør Hogne Moe fortelle om hvordan han komponerer

 

Hogne Moe har laget mange sanger for barn, og åtte av disse fins i sangkatalogen i læringsressursen Kor Arti’ digital. Han har også skrevet barnebøker og laget flere musikkspill. Moe har også vært regissør for forestillinger både for barn og unge og voksne. Hogne Moe er i dag bosatt på Hamar, og arbeider som kunstnerisk leder ved Prøysenhuset i Ringsaker kommune, der han er ansvarlig for innholdsproduksjon både for formidlings- og teater-/konsertdelen.

 

Påmeldingsfrist: 1. november

 

5. og 6. november er altså datoen som gjelder for deg som vil til bergstaden for å lære nytt Kor Arti'-stoff, oppfriske allerede utgitt undervisningsmateriell og lære annet som er relevant for sangundervisning i kultur- og grunnskolen.

 

Etter at Norsk kulturskoleråd i 2016 slutta å reise landet rundt og holde Kor Arti'-kurs, er Kor Arti' på Røros et kjærkomment konferansetilbud for de kulturskole- og grunnskolelærerne som har aller mest fot for samsangkonseptet Kor Arti’.

 

Mye velkjent – og mye  nytt

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Årets konferanse vil inneholde mange velkjente Kor Arti’-element. Med fokus på aktivitet og opplevelse skal sanger henta fra Kor Arti’ digitals rikholdige meny på korarti.no presenteres på profesjonell måte.

 

Flere spennende og dyktige eksterne bidragsytere skal på banen på Røros. Hvem disse er, får du vite mer om de kommende ukene – følg med i nyhetsbrevet Kulturtrøkk og nettstedene kulturskoleradet.no og korarti.no. Allerede nå er det klart at mange av de faste og drevne Kor Arti'-instruktørene er klare til ny innsats. Og som på forrige Kor Arti'-konferanse: I tillegg til et rikholdig faglig tilbud, blir det musikalsk forspill før felles middag første dag, med rikelige mengder av allsang og gode muligheter for sosial trivsel.

 

Nye Kor Arti'-sanger

 

Her er de 15 nye sangene som i høst er innlemmet i Kor Arti'-repertoaret, som alle abonnenter på denne læremiddeltjenesten finner på korarti.no:

 

 • «Ballongdansen»
 • «Bohemian Rhapsody»
 • «Den lengste natten»
 • «Can’t stop the feeling / Finne lykken»
 • «Første dag i første klasse»
 • «Hysj, kan du høre»
 • «Monster under senga»
 • «Plast i havet»
 • «Rocket Man»
 • «Shallow»
 • «Sjå sole»
 • «Stjernesludd»
 • «Tenke på en venn»
 • «Venner» (fra Kaptein Sabeltann)
 • «Å kunne æ skrive»

Mer informasjon om sangene finner du her

 

Tre av sangene har fått stor popularitet det siste året pga. at de er brukt i musikkfilmer som har gjort kinosuksess. «Shallow» er fra «A Star is Born» hvor den blir framført av Lady Gaga og Bradley Cooper. «Rocket Man» er fra filmen «Rocketman», om Elton John, og «Bohemian Rhapsody» er fra filmen «Bohemian Rhapsody», om Freddie Mercury og Queen. 

 

– Vi ønsker også å ha et fokus på dagens miljøutfordringer og har derfor blant annet valgt å ta med raplåta «Plast i havet», kjent fra NRK. Og vi har  som ved tidligere utgivelser  tatt med sanger som har sterkt fokus på vennskap, noe som aldri bør gå av moten i dagens skole, sier rådgiver Bård Hestnes, som er prosjektansvarlig for Kor Arti' digital i Norsk kulturskoleråd.

 

Sammen med de 15 nye sangene fins ytterligere 350 sanger på nettressursen korarti.no. Blant disse er samtlige sanger fra den populære Kor Arti'-serien med cd-er, Volum 1-20. Den typer utgivelser blir det ikke flere av, men repertoaret på korarti.no vil altså utvides også framover.

  

Kor Arti'-materiell kan fortsatt bestilles

 

Fra 1997 og fram til 2016 ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. 

 

Her kan du bestille undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien