Skolens sangdag.png

Skolenes sangdag 2017 - med Kor Arti’ på laget

Musikk i Skolen har med seg Norsk kulturskoleråd som medarrangør når det også i 2017 arrangeres en Skolenes sangdag. Fredag 5. mai er dagen for en nasjonal sangdugnad som helst skal høres over hele landet.

 

Musikk i skolen håper nå at veldig mange skoler har lyst til å være med på Skolenes sangdag 2017. Norsk kulturskoleråds Kor Arti’ digital-konsept spiller en viktig rolle i arrangementet.

 

Mer informasjon om Skolenes sangdag 2017 og påmeldingsmulighet fins her

 

– Alle skoler som melder seg på Skolens Sangdag, og som ikke allerede er abonnenter på Kor Arti’ digital, vil få gratis tilgang til tjenesten fra 1. februar og til og med Skolenes sangdag 5. mai, sier Bård Hestnes, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og prosjektleder for Kor Arti’ digital.

 

Hestnes kan også fortelle at det vil bli laget koreografi til tre sanger fra Norsk kulturskoleråds populære Kor Arti’-serie, og disse vil inngå i repertoaret på Skolenes sangdag.

 

Mye mer om Kor Arti' digital på korarti.no

 

Skolene lager egne sangsamlinger

 

Interesserte skoler bes om å lage en egen sangsamling fredag 5. mai 2017. Form og omfang er mye opp til den enkelte skolen. Men hver skole må dokumentere noe av sin samling med en kort videofilm, som så lastes den opp på Skolenes sangdas egen kanal på YouTube.

 

– Vi lenker til disse fra våre nettsider og publiserer høydepunkt i nyhetssaker og på Facebook. Sammen markerer vi sangfellesskapet over hele landet, sier Kristin Fonnes, fagkonsulent i Musikk i Skolen.

 

Tilgang til sanger og koreografi

 

– Fram til onsdag 1. februar legger vi ut program med sanger, koreografier samt annen informasjon og tips til hva dere kan gjøre denne dagen. Vi lover noen skikkelige godbiter av noen låter, sier Fonnes.

 

Skolenes sangdag er et gratis tilbud for alle grunnskoler i Norge.

 

– Meld gjerne på din skole allerede nå, så holdes dere oppdatert når det legges ut nye sanger og videoer, sier Kristin Fonnes i Musikk i Skolen.

 

Skolenes sangdag 2017 er relatert til programmet Syngende skole, som Musikk i Skolen er offisiell operatør av.