2019 Skolenes sangdag 2.4.png

Skolenes sangdag 2019: Kulturskole-engasjement ønskes

OSLO: Onsdag 12. juni arrangeres Skolenes sangdag 2019, og arrangøren Musikk i Skolen håper landets kulturskoler også finner det interessant å engasjere seg i denne sangdagen som primært er knytta til grunnskolene.

 

Skolenes sangdag arrangeres av Musikk i Skolen (MiS) i samarbeid med Oslo-Filharmonien. I Oslo Konserthus framfører Oslo-Filharmonien og nærmere tusen elever flott musikk og sanger i ny og frisk tapning. Arrangementet strømmes til alle påmeldte skoler i hele landet.

 

– Vi jobber jo alle med de samme barna og ungdommene. Med tanke på breddeprogrammet i rammeplanen for kulturskolene synes jeg også det er spesielt interessant å kunne få kulturskolene til å engasjere seg i dette arrangementet, sier Gunhild Gåsvik, fagkonsulent i MiS – og tidligere rektor ved Gol kulturskule gjennom 20 år. – Vi i Musikk i Skolen håper at alle skolene som deltok i fjor også vil være med i år, og at vi sammen skaper landets desidert største allsangkor, sier Gåsvik.

 

For påmelding og mer informasjon: se nettstedet skolenessangdag.no.

 

Onsdag 12. juni kl. 12.00 kan alle elever ved påmeldte skoler aktivt delta i Skolenes sangdag-konsert. Oslo-Filharmonien skal framføre åtte utvalgte sanger i nyskrevne arrangement for vokal og orkester. I tillegg framfører orkesteret kjente verk fra det klassiske skattekammeret.

 

Elevene ved de påmeldte skolene og i konserthuset har på forhånd øvd på både sangrepertoaret og dansebevegelser. De står klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. Noen klasser pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsaler og auditorier, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørssamling for hele skolen. MiS har en YouTube-kanal der en oppfordrer samtlige skoler til å laste opp en kort videosnutt fra sin skoles gjennomføring.

 

Skolenes sangdag-låten 2019

 

I anledning Skolenes sangdag er det laget en egen sang, «Plass til flere». Låten er spesialskrevet av Melinda Elisenberg Løver og Ragnhild Hjertaas Lia. Låta er spilt inn i Snakehips studio med Linus Anderson og gruppa 4everU som vant MGPjr i 2018.

 

Programleder for konserten er Håvard Paulsen, for mange kjent fra NRK Super som programleder i Julemorgen 2015, Barne-tv 2014-2016 og programserien Barn ingen adgang sammen med Per Kristian Grytdal og Selda Ekiz i 2013 og 2014.

 

Tema: miljø og pågangsmot

 

Tema for årets arrangement er miljø og pågangsmot. MiS ønsker å vie oppmerksomhet til miljø, bærekraft, livsmestring, vennskap, pågangsmot ...

 

– Vi er i tillegg opptatt av at barn og unge får et godt forhold til norsk musikk, og ønsker derfor å styrke det norske språket og våre dialekter som uttrykksform i populærkulturen. Et flertall i befolkningen bruker dialekt, og nordmenn er vant til språklig mangfold. Dialektbruk står for identitet, tradisjon, røtter, samhold og ekthet, og i år har vi satset på sanger på blant annet vinjemål, nordnorsk, samisk og trøndersk, sier Gunhild Gåsvik.