2017 Potpurri 5.4.png

Snart 17. mai – Kor Arti’ byr på hjelp

Mange gleder seg til en god, tradisjonell 17. maifeiring med stort barnetog. Læringsressursen Kor Arti’ har nyttig hjelp å by på for årets feiring av nasjonaldagen vår.

 

For Kor Arti’ kan tilby et potpurri – «Norge i rødt, hvitt og blått» – arrangert av Nils Graftås og framført av Tolga-Os Janitsjar. Potpurriet, som fins på nettstedet korarti.no, består av seks sanger vi gjerne bruker i forbindelse med feiring av 17. mai.

 

Se instruksjonsvideo på Vimeo eller YouTube

 

De seks sangene i potpurriet er «Norge i rødt, hvitt og blått», «Mellom bakkar og berg», «Se Norges blomsterdal», «Vi vandrer med freidig mot», «Alle fugler små de er» og «Vi ere en nasjon, vi med».

 

Korpsarrangementet kan bestilles

 

Det er mulig å bestille korpsarrangementet med enkeltstemmer, partitur og lydfil.  Det bestilles via e-post, bruk da e-postadressen post@korarti.no.

 

Potpurriet «Norge i rødt, hvitt og blått» ble opprinnelig utgitt på Kor Arti’ Volum 8 i forbindelse med markering og feiring av unionsoppløsningen i 1905. Arrangementet er laget meget fleksibelt slik at det kan spilles av både stort og lite korps med varierende besetning.

 

Årets 17. mai kan også by på utfordringer når det gjelder optimal besetning og fullt korps. En kan også velge å spille sin enkeltstemme  til  innspillingen av potpurriet. Toneartene er lagt slik at de skal være gode å synge til. Hver sang kan også spilles hver for seg, hvis man vil bruke flere vers.

 

«Det går et festtog gjennom landet»

 

På korarti.no fins også marsjen «Det går et festtog gjennom landet» tilgjengelig. Denne marsjen vant Stortingets marsj- og sangkonkurranse i forbindelse med Grunnlovsjubileet i 2014. Notesett av marsjen ble da sendt ut gratis til alle landets korps.

 

«Ja, vi elsker dette landet»

 

Ved å klikke på YouTube-lenken får du tilgang til tekst og en instrumentalversjon av første vers av Norges nasjonalsang. Klikker du på fanen "For lærere" får du tilgang til  en instrumentalversjon av 1., 7. og 8. vers av "Ja vi elsker"

 

Dere finner også sangen "Kom mai du skjønne milde" på nettressursen.